Amazon lancar...

Amazon lancar pasaran barangan buatan tangan

CHICAGO, 8 Okt (Reuters) – Amazon.com Inc melancarkan pasaran bagi barangan buatan tangan hari ini bagi membolehkan pelanggan untuk membeli produk yang dibuat oleh tukang-tukang dari lebih 60 buah negara.

“Kami tidak membenarkan mana-mana pengeluaran secara besar-besaran, dan kami tidak membenarkan mana-mana produk buatan kilang.

Semua produk-produk ini perlulah dihasilkan daripada buatan tangan dan dikeluarkan dengan buatan tangan,” Naib Presiden Amazon Marketplace Peter Faricy memberitahu wartawan.

Laman web “Buatan tangan di Amazon” akan bersaing secara langsung dengan laman web seperti Etsy Inc, yang juga menjual produk barangan buatan tangan.

Sebuah pasar kraf akan melanjutkan peranan Amazon sebagai orang tengah untuk pembekal pihak ketiga, yang menyumbang kira-kira 40 peratus daripada jualannya.

Amazon baru-baru ini telah melancarkan satu platform yang membolehkan pelanggan untuk membeli 700 perkhidmatan rumah seperti penyelenggaraan kereta, pemasangan TV-dinding dan perkhidmatan pembersihan rumah.

Lebih 600 produk buatan tangan akan akan dihantar kepada pelanggan di bawah perkhidmatan penghantaran PerdanaAmazon.

ARTIKEL YANG SAMA