Allegri selar...

Allegri selar pemain ‘sombong’

TURIN, Itali, 22 Okt – Jurulatih Juventus Massimiliano Allegri menyelar pemain-pemain yang mementingkan diri dan terlepas daripada tekanan yang tidak dialu-alukan selepas seri tanpa jaringan bersama pesaing Liga Juara–Juara, Borussia Monchengladbach semalam.

Selepas menewaskan Manchester City 2-1 di gelanggang luar dan mendominasi Sevilla dalam kemenangan 2-0 pada perlawanan sebelumnya, finalis yang dikalahkan musim lalu itu dijangka untuk mencatatkan kemenangan ketiga berturut–turut untuk mengekang City.

Tetapi persembahan hebat pasukan Bundesliga itu, kemenangan 2-1 City ke atas Sevilla di Stadium Etihad dan beberapa yang terlepas di Turin bermakna Juve mendahului pasukan Manuel Pellegrini di tangga teratas Kumpulan D yang dikurangkan kepada hanya satu mata.

Selepas mengecewakan Bianconeri di Turin, pasukan Andre Schubert akan mencetuskan kekecewaan apabila juara Itali itu bertandang untuk aksi Liga Juara–Juara mereka seterusnya bulan depan.

Juve yang sudah merasai buku dan ruas dari City di Turin dalam dua perlawanan terakhir sebelum Bianconeri berkunjung ke Sevilla, Allegri dilihat sudah berang dan menunjukkan jarinya kepada para pemain yang tidak dinamakan selepas perlawanan semalam.

“Kami memiliki tiga keadaan di mana kami ada pemain yang lebih baik dalam kedudukan menjaringkan gol,” kata Allegri dalam temu bual dengan Mediaset sebelum perlawanan dan mendakwa beberapa pemain ‘membuat pilihan yang salah kerana mereka mementingkan diri sendiri’.

Dia menambah: “Mungkin mereka tidak sedar berada di sana, tetapi perkara ini yang perlu kami perbaiki. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA