Arsenal bangk...

Arsenal bangkit semula

LONDON, 18 Okt – Selepas terjejas pada tekanan pertama sejak beberapa tahun, Arsenal akhirnya menunjukkan petanda membangunkan kekuatan dan Theo Walcott adalah pembawa standard.

Pasukan Arsene Wenger merasa bersalah melepaskan beberapa peluang untuk meningkatkan cabaran gelaran Liga Perdana dan berusaha meningkat dalam Liga Juara–Juara sebahagian besarnya kerana kekurangan di benteng.

Namun kemenangan 3-2 ke atas Swansea di Stadium Emirates adalah petanda terbaru lebih kuat yang mengukuhkan kalangan skuad Wenger.

Dengan pasukan bawahan Bulgaria, Ludogorets mengunjungi utara London itu esok, Arsenal berpeluang untuk menunjukkan bakat-bakat serangan mereka, tetapi ia adalah cara mereka untuk mengetepikan Swansea yang lebih menggalakkan bagi pemain sayap Gunners, Walcott. Walcott menjaringkan dua gol pada separuh masa pertama menentang Swansea sebelum jaringan dari Mesu Ozil membolehkan mereka mendahului 3-1 pada minit ke-57.

Bagaimanapun, Swansea mengurangkan defisit dan midfield Granit Xhaka diarah meninggalkan padang yang memaksa tuan rumah dipaksa beraksi 20 minit terakhir dengan 10 pemain. Ia adalah kedudukan yang sangat berbahaya di mana mereka mungkin menyebabkan kesukaran dari Arsenal pada masa lalu, tetapi pasukan kendalian Wenger mengukuhkan kedudukan dan dengan Walcott bekerja keras membolehkan mereka mengutip mata yang sama dengan Manchester City. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA