Atletico engg...

Atletico enggan putus asa sambar Diego

LONDON, 1 Feb – Atletico Madrid dilaporkan membuat percubaan saat akhir untuk mendapatkan semula khidmat Diego Costa daripada Chelsea.

Daily Mirror melaporkan bahawa Blues menolak tawaran dikemukakan kelab Sepanyol itu – pertukaran pemain serta yuran pembelian – yang menyaksikan Jackson Martinez sebaliknya berhijrah ke Stamford Bridge.

Costa meninggalkan Atletico untuk menyertai Chelsea pada musim panas 2014 dan dikaitkan dengan kepulangan semula ke Vicente Calderon tetapi kelab London dikatakan tidak berminat untuk melepaskannya.

Penyerang Colombia, Martinez menyertai Los Rojiblancos daripada Porto musim panas lalu tetapi bergelut untuk menyesuaikan diri di Sepanyol, hanya meledak tiga jaringan dalam 22 penampilan.

Bagaimanapun, pengendali Chelsea, Guus Hiddink tidak mempunyai rancangan untuk menjual Costa selepas penyerang itu kembali ke prestasi terbaiknya kebelakangan ini dengan mencetak enam gol dalam tujuh aksi.

Chelsea kekal tanpa ditewaskan dalam lapan perlawanan di bawah pengurus sementara, Guus Hiddink dan menyaksikan pusingan keempat perlawanan yang mengagumkan.

Kemenangan itu bermakna Chelsea kekal bersaing untuk mengulangi kejayaan Piala FA yang mereka menangi apabila Hiddink kali terakhir bertanggungjawab terhadap interim pada tahun 2009.

Bercakap sebelum cabutan dibuat, Hiddink memberitahu BBC: “Kami amat gembira kerana jika anda bermain permainan ini, ia sentiasa sukar.

“Jika anda bermain dalam permainan yang besar, pasukan besar, konsentrasi haruslah diutamakan, dan anda perlu bersedia secara mental.” – AFP

ARTIKEL YANG SAMA