Audi berada d...

Audi berada di kedudukan teratas CSI

HERNDON, Virginia, 20 Mac – Buat pertama kalinya, Audi Amerika pada kedudukan pertama dikalangan semua jenama automotif lain dalam Indeks Kuasa Pelanggan J.D 2016 (CSI).

Kajian CSI adalah penunjuk utama tentang bagaimana pelanggan menganggap pengalaman perkhidmatan kenderaan mereka dalam tempoh pemilikan tiga tahun pertama.

Selepas bertahun-tahun peningkatan mantap dan konsisten, Audi melonjak ke tempat 1 dari tempat ketiga tahun dengan perolehan 9 mata bagi jumlah mata 874 yang berada di atas purata selesa.

“Ini adalah peristiwa penting bagi jenama Audi di AS dan adalah yang telah kami usahakan secara aktif,” yang dipetik sebagai berkata Peter Donnellan, Timbalan Presiden After Sales, Audi, Amerika.

“Mencapai tempat pertama adalah bukti dedikasi para peniaga kami dan usaha mereka untuk sentiasa meningkatkan dan cemerlang dalam perkhidmatan pelanggan.

Scott Keogh (kiri), Presiden Audi di Amerika, dan John Czarnota, Naib Presiden Jualan Kereta AS, JD Power.
Scott Keogh (kiri), Presiden Audi di Amerika, dan John Czarnota, Naib Presiden Jualan Kereta AS, JD Power.

Audi akan terus menumpu pada pengalaman pemilik dan memastikan setiap perhubungan dilaksanakan dalam cara yang relevan dan bermakna bagi pengguna hari ini.”

Menurut hasil JD Power, Audi membuat pembaikan di seluruh banyak lapangan kajian, termasuklah Pemulaan Perkhidmatan, Penasihat Perkhidmatan, Kualiti Perkhidmatan dan Pengambilan Kenderaan.

Tahun demi tahun, tanggapan pelanggan tentang kemudahan lebih menggalakkan dan peningkatan ketara dibuat dalam Kualiti dan Permulaan. Peningkatan keseluruhan dalam keputusan bagi Audi terutamanya didorong oleh Penyelenggaraan (naik 15 mata , diikuti dengan pembaikkan (naik 5 mata); Audi di tempat pertama dalam kedua-dua kategori.

Audi juga ditempatkan pada kedudukan ketiga tertinggi dalam Gen Y Satisfaction dikalangan Jenama Premium dan Para penasihat Perkhidmatan Audi dinilai pada terbaik dalam industri itu.

Kajian CS1 2016 dibentuk untuk menyediakan para pengilang dengan penilaian objektif kepuasan para pelanggan dengan perkhidmatan peniaga ketika tiga tahun pertama pemilikan kenderaan, yang lazimnya mewakili tempoh waranti.

ARTIKEL YANG SAMA