Audi Q3 raih ...

Audi Q3 raih Anugerah Top Safety Pick

BANDAR SERI BEGAWAN, 4 Ogos – Audi Q3 2016 meraih Anugerah Top Safety Pick daripada Institut Insurans bagi Keselamatan Lebuh Raya (IIHS).

Menurut kenyataan IIHS, sesi melintas berjalan dengan baik dalam ujian pertindanan kecil, dengan penejahan maksimum empat inci pada engsel tiang pintu rendah.

Selain itu, pergerakan pemandu patung dami dikawal dengan baik ketika impak, dengan kepala terhentak di depan beg udara dan kekal di tempatnya sehingga memantul.

Ukuran yang diambil daripada patung dami pemandu menunjukkan risiko rendah kecederaan dalam sebarang perlanggaran di tahap seteruk ini.

Audi Q3 2016 turut meraih penarafan baik dalam ujian-ujian pertindanan sederhana depan, sisi, kekukuhan bumbung dan kekangan pembatasan halangan depan.
Audi Q3 2016 turut meraih penarafan baik dalam ujian-ujian pertindanan sederhana depan, sisi, kekukuhan bumbung dan kekangan pembatasan halangan depan.

Audi Q3 2016 turut meraih penarafan baik dalam ujian-ujian pertindanan sederhana depan, sisi, kekukuhan bumbung dan kekangan pembatasan halangan depan. Walaupun Audi Q3 kali pertama diperkenalkan sebagai model pada 2015, IIHS menguji model 2016 dan penarafan baik juga berkaitan dengan model tahun pertama.

Audi Q3 2016 bermula pada harga AS$34,625 termasuk destinasi datang dengan standard enjin sport 2.0-liter TFSI, 200 hp dan 207 lb-ft daya kilas digabungkan dengan transmisi automatik enam-kelajuan. Model tersebut mencatatkan pemulangan 20 mpg di bandar dan 29 mpg di kawasan lebuh raya.

ARTIKEL YANG SAMA