Barca cuba pa...

Barca cuba pancing Gignac

MONTERREY, Mexico, 2 Ogos – Kelab Mexico Tigres Monterrey pada Isnin menafikan Barcelona telah mendekati mereka untuk menandatangani Andre-Pierre Gignac tetapi berkata ia merelakan penyerang Perancis itu berbuat demikian jika dia mahu.

Gignac, 30, memberikan rangsangan kepada kerjayanya sejak perpindahan mengejut dari Marseille ke kelab Mexico utara tahun lepas, sekali gus memberikan beliau tempat dalam pasukan Perancis yang muncul naib juara menentang Portugal di Euro 2016 Julai lalu.

Penerbitan Sukan Sepanyol Mundo Deportivo pada Isnin melaporkan Gignac merupakan salah seorang daripada pilihan Barcelona sebagai sokongan kepada penyerang Lionel Messi, Luis Suarez dan Neymar.

Seorang pegawai Barcelona telah bercakap dengan Gignac dan rombongannya untuk mendapatkan maklumat dan melihat jika dia berminat untuk menyertai kelab Catalan itu, Mundo Deportivo melaporkan sambil menambah pemain lain juga sedang dipertimbangkan.

Gignac dilaporkan menjadi buruan Barcelona sebagai sokongan kepada trio ‘MSN’ gergasi Catalan itu. – AFP
Gignac dilaporkan menjadi buruan Barcelona sebagai sokongan kepada trio ‘MSN’ gergasi Catalan itu. – AFP

Tetapi jurulatih Tigres Ricardo Ferretti berkata tidak ada sebarang perbincangan antara eksekutif kedua-dua pasukan tentang Gignac yang dipilih sebagai pemain terbaik liga Mexico musim lalu.

“Ada klausa (dalam kontraknya) dan jika Barcelona sanggup, dan Andre pula berminat, kami akan mendoakan kejayaannya,” kata jurulatih dari Brazil itu pada sidang akhbar selepas latihan.

“Kami begitu berbesar hati kerana dia dalam senarai salah satu kelab terbesar di dunia. Andre telah mengisytiharkan bahawa dia ingin pergi ke Barcelona, ​​Real Madrid, Bayern (Munich) dan Manchester United,” katanya .

Pengarah sukan Tigres Miguel Angel Garza memberitahu televisyen tempatan bahawa tidak ada tawaran rasmi untuk penyerang itu tetapi dia juga berkata “jika Andre mahu pergi ke Barcelona, ​​kami tidak dapat mengambil kesempatan ini daripadanya.” – AFP

ARTIKEL YANG SAMA