Berita baik p...

Berita baik peminat tegar Liga England

MANCHESTER, 9 Sept – Liga Bola Sepak England, yang melibatkan pasukan Kejuaraan, mempertimbangkan untuk memperkenalkan tontonan secara langganan bagi perlawanan-perlawanan mereka untuk para peminat antarabangsa.

Pengenalan teknologi baru di 72 buah stadium di seluruh tiga divisyen Liga Bola Sepak musim ini membolehkan penyiaran secara langsung dari semua perlawanan untuk kali pertama.

“Teknologi ini akan membolehkan kita untuk menyaksikan perlawanan, bergantung kepada semua hak, luar negara pada masa perlawanan diadakan,” ketua eksekutif Liga Bola Sepak, Shaun Harvey memberitahu mesyuarat pada konvensyen Soccerex.

“Kami akan meluaskan stadium kami untuk ditayangkan ke seluruh dunia. Apakah tambahan pendapatan menjana Liga Bola Sepak? Ia adalah penilaian yang kami lalui pada ketika ini,” katanya.

Pasukan Kejuaraan melibatkan beberapa buah kelab dengan peminat-peminat yang signifikan termasuk pasukan-pasukan yang dikenali antarabangsa seperti Leeds United dan Nottingham Forest dan pasukan-pasukan yang baru-baru ini disingkirkan dari Liga Perdana seperti Fulham dan Burnley.

Ketua Eksekutif Liga Bola Sepak England, Shaun Harvey. – AFP
Ketua Eksekutif Liga Bola Sepak England, Shaun Harvey. – AFP

Bercakap kepada Reuters mengenai margin mesyuarat, Harvey berkata tontonan secara langganan akan berlangsung di sepanjang persetujuan televisyen seluruh dunia.

“Ia adalah sesuatu sebahagian dari perkembangan perancangan keseluruhannya terhadap apa yang kami lakukan. Ia adalah sesuatu yang sekurang-kurangnya dua musim, berdasarkan di mana hak jualan antarabangsa kami pada ketika ini tetapi ia adalah kemungkinan yang realistik,” katanya.

“Anda berpeluang mampu untuk menyaksikan kelab anda secara langsung di dunia. Apa yang kami ada untuk mengimbangi terhadap apa kemungkinan kerugian dalam hak jualan luar negara bagi liga sebagai keseluruhannya tetapi terdapat cadangan bahawa ia akan berkesan,” tambah Harvey.

Liga baru-baru ini melakukan tinjauan secara dalam talian digelar “Stand up and be counted” yang bertujuan mendaftarkan peminat-peminat liga seluruh dunia dan mereka mencari negara-negara yang akan meletakkan peluang terbaik bagi perkhidmatan itu. – Reuters

ARTIKEL YANG SAMA