Bersalin di r...

Bersalin di restoran makanan segera

SUNGAI PETANI, 3 Okt – Rancangan seorang suri rumah untuk menikmati hidangan nasi lemak di restoran makanan segera di sini malam tadi tertangguh seketika bila perutnya tiba-tiba terasa sakit.

Rupa-rupanya ini tanda pasti dia akan melahirkan.

Kebetulan seorang jururawat sebuah klinik swasta turut berada di situ, terus membantu proses kelahiran.

Nurul Haslina Abdul Halim, 27, berkata, dia berkunjung ke restoran berkenaan bersama suaminya, Mohd Lutfi Hussein, 33, untuk menikmati hidangan nasi lemak selepas membeli barang keperluan anaknya yang bakal lahir.

“Ketika sedang menghadap hidangan, perut saya rasa sakit. Saya sangka ia biasa kerana tidak ada tanda mahu bersalin namun sewaktu bangun untuk membasuh tangan, air ketuban pecah.

Mohd Lutfi Hussein, 33, (baju, biru) menemani isterinya, Nurul Haslina Abdul Halim, 27, terpaksa melahirkan anak keduanya selepas tiba-tiba mengadu sakit di restoran Marrybrown Aman Jaya Mall kira-kira pukul 11.20 malam tadi menjadi viral dalam laman sosial Facebook.Nurul Haslina bersama suaminya ketika itu singgah di restoran itu bagi menikmati hidangan nasi lemak, selepas membeli belah barangan keperluan bayi sebuah pasar raya. –Bernama
Mohd Lutfi Hussein, 33, (baju, biru) menemani isterinya, Nurul Haslina Abdul Halim, 27, terpaksa melahirkan anak keduanya selepas tiba-tiba mengadu sakit di restoran Marrybrown Aman Jaya Mall kira-kira pukul 11.20 malam tadi menjadi viral dalam laman sosial Facebook.Nurul Haslina bersama suaminya ketika itu singgah di restoran itu bagi menikmati hidangan nasi lemak, selepas membeli belah barangan keperluan bayi sebuah pasar raya. – Bernama

“Suami kemudiannya meminta bantuan kakitangan restoran bila saya tidak dapat bergerak.

“Kebetulan seorang jururawat sebuah klinik swasta turut berada di situ dan membantu proses kelahiran,” katanya kepada media ketika ditemui di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini, hari ini.

Nurul Haslina berkata, anak keduanya seberat 2.56 kilogram itu selamat dilahirkan kira-kira jam 11.20 malam sebelum dibawa ke HSAH.

“Saya sebenarnya dijangka bersalin pada 28 Okt ini,” katanya yang bercadang menamakan anaknya itu, Nor Dayana.

Pasangan dari Kulim itu yang mendirikan rumah tangga pada 2011, mempunyai seorang lagi anak lelaki, Muhammad Aqhar Mohd Lufti berusia satu tahun.

Sementara itu pengurus restoran makanan segera tersebut, Shahrizal Daud turut menziarahi Nurul Haslina di hospital berkenaan hari ini dan menyampaikan bunga serta hamper. – Bernama