BMW 7 Series ...

BMW 7 Series dilengkapi teknologi tinggi

NEW YORK, 3 Sept (dpa) – Limousin BMW 7 Series yang diperbaharui daripada pembuat Munich dilengkapi dengan beberapa teknologi kereta terbaik yang boleh dibeli dengan wang.

Kereta mewah generasi keenam itu adalah setaraf dengan status mewah dengan lambang halus yang memelihara bentuk dan saiz keseluruhan generasi sebelumnya.

Bagaimanapun, di dalam limo, ia adalah kisah yang berlainan: Kereta ini telah dibaikpulih sepenuhnya dalam usaha untuk menjauhi pembeli daripada persaingan Mercedes-Benz dan Audi.

Kereta BMW dengan empat pintu itu memaparkan beberapa keistimewaan canggih, dengan sambungan Internet terbaru. Terdapat kawalan di sepanjang kamera-stereo dan pemanduan automatik berdasarkan radar dan ciri-ciri keselamatan.

Satu kunci pintar pilihan membenarkan pemandu mengawasi fungsi seperti jumlah minyak dan suhu kokpit dari luar limousin.

“Keseluruhan kepakaran kami telah pun disalurkan kepada kereta ini,” kata bos pemasaran BMW, Ian Robertson pada satu persidangan akhbar di New York. Harga untuk kereta 7 Series baru bermula 81,900 euro apabila ia dijual pada 24 Oktober. Beberapa fungsi tambahan boleh menyebabkan harga naik dua kali ganda daripada jumlah tersebut.

Opsyen enjin termasuk dua enam-silinder dan dua jenis diesel. Motor kereta tidak perlu bekerja teruk seperti versi sebelumnya, memandangkan penggunaan komponen badan karbon-gentian yang ringan telah mengurangkan berat kereta sebanyak 130 kilogram berbanding dengan model yang digantinya.

ARTIKEL YANG SAMA