Bukti AS pasu...

Bukti AS pasukan perlu dikalahkan

GLASGOW, 28 Okt (Reuters) – Simone Biles dan Gabby Douglas menunjukkan bahawa Amerika Syarikat adalah pasukan yang perlu dikalahkan pada Olimpik Rio tahun depan selepas mereka mengetepikan pasukan lawan untuk memenangi gelaran berpasukan kali ketiga pada kejohanan dunia semalam.

Ketika pasukan AS berbalas keceriaan selepas memenangi dengan margin 5.174 mata, Hydro Arena menjadi tempat keraian ketika persaingan akhir dari Eliie Downie menamatkan pemburuan selama sedekad Britain bagi pingat berpasukan dunia.

Ia adalah pingat gangsa di belakang China tetapi enam yang terkenal dari Britain, Ruby Harrold, adik-beradik Ellie dan Becky Downie, Amy Tinkler, Kelly Simm, dan Claudia Fragapane menyaksikan pungutan pingat mereka tidak begitu menyerlah.

China memenangi pingat perak selepas Rusia, yang memenangi tempat kedua pada setengah mata, terjejas berterusan di atas keseimbangan untuk tersingkir.

Pasukan AS membenarkan negara hos mendapatkan sanjungan seperti yang mereka ketahui, ia adalah misi untuk diselesaikan di Glasgow.

“Saya melihat papan mata pada akhirnya dan saya merasa menggeletar,” Margaret Nichols, satu-satunya warga AS yang bersaing dalam empat acara, memberitahu wartawan.

Begitu menarik adalah persembahan mereka, mereka mendahului dengan 0.899 mata pada akhir pusingan, 2.458 mata selepas kedua dan pada ketika mereka mengumpulkan sejumlah 135.530 mata di tempat ketiga, pendahuluan mereka adalah 4.599 mata.

Hanya kesukaran tidak dijangka di atas lantai latihan akan menafikan mereka pingat emas dengan juara dunia dua kali, Biles mendahului dengan pergerakan menarik dan gerakan mengujakan, ia adalah kemungkinan.

Pusingan akhir bertukar menjadi pusingan penghormatan bagi AS ketika mereka melengkapkan kemenangan mereka dengan purata 181.338.

ARTIKEL YANG SAMA