Cahill kekal ...

Cahill kekal di China

SYDNEY, 26 Mei – Penjaring terbanyak veteran Australia, Tim Cahill bersedia untuk kekal di China musim depan dengan tiga buah kelab memburu bekas pemain midfield Everton itu, menurut ejennya.

Pemain itu, 36, menandatangani persetujuan jangka pendek bersama Hangzhou Greentown pada Februari lalu hanya beberapa hari selepas kontraknya ditamatkan oleh pesaing kelab dari Liga Super China, Shanghai Shenhua.

Terdapat harapan di Australia bahawa dia mungkin pulang musim depan dan menamatkan kerjayanya dalam A-League, tetapi sekarang dilihat tidak mungkin akan pulang.

“Banyak perkara meningkat sekarang, pasaran pertukaran bergerak lagi,” kata ejennya, Ante Alilovic dalam Sydney Morning Herald hari ini.

“Saya berasa yakin Cahill akan kekal di China musim depan, walaupun bersama dengan kelab mana. Kami belum tahu lagi tetapi terdapat tiga buah kelab yang berminat mendapatkan Timmy.

“Kami menunggu bagi pilihan yang tepat untuk hadir dan pada diri saya saja dan Tim akan membuat keputusan di mana dia akan pergi.”

Akhbar itu berkata Cahill baru-baru ini mengadakan pertemuan bersama jurulatih Shanghai SIPG, Sven-Goran Eriksson dan ejen Portugal yang berprofil tinggi, Jorge Mendes, yang juga bertindak bagi Jose Mourinho, terhadap cadangan perpindahan pada Julai depan.

Hangzhou Greentown juga berkata untuk mengekalkan Cahill, salah satu daripada nama-nama pemain asing terbesar dalam Liga Super China, yang kelabnya menarik pemain berbakat dengan gaji-gaji besar dan yuran pertukaran kukuh. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA