Cavaliers men...

Cavaliers menang besar ke atas Raptors

CLEVELAND, 5 Jan (Reuters) – Kyrie Irving telah bercakap buat beberapa minggu mengenai mengetepikan kesukaran sejak kepulangannya daripada rehat kecederaan yang panjang tetapi pemain pertahanan Cavaliers itu membuat pergerakan menarik dalam kemenangan Cleveland 122-100 ke atas Toronto Raptors semalam.

Irving mencatatkan 25 mata sambil mencatatkan lapan lagi assist dan enam rebound, dan pemain penyerang LeBron James menghasilkan 20 mata dan tujuh assist sementara direhatkan pada suku keempat apabila kesemua lima pemain Cavs mencatatkan jaringan berganda.

Pemain pertahanan Kyle Lowry mencatatkan 23 mata dan 10 assist, dan pemain pertahanan DeMar De Rozan mencatatkan 19 mata bagi Raptors, yang dua kali bangkit daripada defisit besar sebelum Cavs (23-9), mencatatkan jaringan dalam suku terakhir untuk mendaftarkan kemenangan keempat berturut–turut.

“Mereka beraksi dengan bersungguh-sungguh dan bersatu seperti semua yang lain dalam liga, kecuali bagi San Antonio,” jurulatih Raptors, Dwane Casey memberitahu wartawan mengenai Cavs. “Jika anda tidak mampu memberikan perlawanan “A” ketika menentang mereka, anda akan dimalukan.”

Raptors (21-15) adalah jauh daripada dimalukan tetapi mereka tidak dapat mengekalkan pendahuluan pada suku keempat. Mereka mahu kedudukan tanpa jaringan lebih dari empat minit, yang membolehkan Cleveland untuk menukar tujuh mata.

JR Smith cuba memintas pertahanan Toronto Raptors. - Reuters
JR Smith cuba memintas pertahanan Toronto Raptors. – Reuters

Lompatan dari pemain tengah Timofey Mozgov melanjutkan pendahuluan Cav kepada 108-87 dengan perlawanan berbaki 6:13 minit, pendahuluan 20 mata pertama dalam perlawanan itu.

Raptors bangkit daripada ketinggalan 13 mata pada separuh masa pertama untuk mendahului pada suku kedua.

Mereka juga mengikat perlawanan pada kedudukan 69-69 pada suku ketiga dengan three pointer dari James Johnson, yang beraksi di bahagian serangan dalam menggantikan DeMarre Carrol (kecederaan lutut).

Bagaimanapun, three pointer dari James untuk menamatkan suku ketiga melanjutkan pendahuluan kembali kepada 90-78 dan Cavs tidak pernah diancam sekali lagi.

Pemain pertahanan J.R. Smith menghasilkan three pointer tertinggi musim kelapan untuk mencatatkan 24, sementara pemain penyerang, Kevin Love mencatatkan 14 mata dan sembilan rebound, dan pemain tengah Tristan Thompson menghasilkan 14 mata dan 11 rebound bagi Cavs, yang memperbaiki kepada 15-1 di laman sendiri.

ARTIKEL YANG SAMA