Cavaliers tew...

Cavaliers tewaskan Knicks 91-84

CLEVELAND, 24 Dis (Reuters) – Kevin Love menghasilkan 23 mata dan 13 rebounds dan pemain barisan depan LeBron James menambah 24 mata, sembilan rebounds dan lima asis untuk meletakkan pendahuluan Cleveland Cavaliers kepada kemenangan 91-84 ke atas New York Knicks semalam.

Knicks beraksi tanpa pemain Carmelo Anthony dan masih hampir mengalami kekecewaan menerusi 23 mata dan 13 rebounds dari pemain rookie, Kristaps Porzingis.

Pasukan Knicks bangkit setelah ketinggalan 11 mata untuk menguasai pendahuluan pertama mereka menerusi pemain barisan depan Lou Amundson dengan perlawanan berbaki 11 minit, tetapi mereka bertahan dengan baik dengan Porzingis menutupnya pada suku keempat.

Pemain barisan belakang Cav, Kyrie Irvings beraksi 20 minit dalam perlawanan keduanya setelah kembali daripada kecederaan lutut tetapi jelas terjejas, dengan lima mata dan empat asis di atas 1 dari 7 lontaran dari tengah.

Pasukan Knicks mengehadkan Cavs kepada 39 peratus jaringan dari lantai dan berpeluang untuk memenangi perlawanan sehingga minit akhir.

Pemain barisan belakang Cav, Iman Shumpers mengheret pasukan Knick ke masa penamat selepas pemain belakang Arron Afflalo dijatuhkan di sudut dengan kedudukan ketika itu terikat seri 82.

Pemain barisan depan Knick, Lance Thomas mendapatkan hantaran dan pemain barisan belakang Cavs, Matthew Dellavedova menyudahkan satu lagi lontaran.

Pasukan Cavs melakukan beberapa lagi halangan, termasuk satu apabila Shumpert menjatuhkan Afflalo sekali lagi dalam dua kedudukan bagi pertukaran, dan James mencatatkan kemenangan dengan melakukan dunk pada minit akhir.

Pemain barisan belakang, Mo Williams kembali beraksi selepas tidak beraksi selama seminggu kerana kecederaan pada ibu jari tangan kanan.

“Saya berasa gembira apabila kami melihat jadual penuh yang begitu menarik, tetapi dirasakan bagus,” kata Blatt. “Kami sudah lam menunggu bagi saat ini.”

ARTIKEL YANG SAMA