Cleveland ter...

Cleveland terus kuasai perlawanan

LOS ANGELES, 18 Mei (AFP) – The Cleveland Cavaliers mengekalkan rekod postseason 100 peratus mereka pada semalam dengan kemenangan 115-84 menewaskan Toronto Raptors untuk mendahului 1-0 pada perlawanan akhir Eastern Conference.

Kyrie Irving menjaringkan 27 mata manakala LeBron James menambah 24 mata sebagai Cavaliers menguasai hampir dari awal hingga akhir untuk menggembirakan penyokong tuan rumah mereka di Loans Arena Quicken.

31 mata kekalahan adalah kemenangan terbesar pernah Cleveland alami dalam permainan playoff.

Cavaliers dalam perlawanan yang agak baik selepas mengakhiri dengan menewaskan back-to-back 4-0 dalam siri pembukaan dua postseason mereka.

Toronto sebaliknya telah dipaksa untuk melakukan aksi kemenangan yang cepat selepas hanya meraih kemenangan siri 4-3 ke atas Miami dalam perlawanan separuh akhir Eastern Conference pada hari Ahad.

Aksi kedua-dua pemain daripada Pasukan Raptors dan Cleveland pada suku ketiga perlawanan akhir Eastern Conference yang diadakan di Loan Arena Quicken semalam. – AFP
Aksi kedua-dua pemain daripada Pasukan Raptors dan Cleveland pada suku ketiga perlawanan akhir Eastern Conference yang diadakan di Loan Arena Quicken semalam. – AFP

James menjangka akan memberi kemenangan itu kepada Cleveland.

“Ia adalah persediaan kita, setiap hari. Kami memahami masa ini bahawa kita berada dalam dan pemain yang beraksi semakin hebat untuk itu,” kata James.

“Jurulatih telah melakukan latihan yang terbaik untuk memberikan kami pelan permainan dan kami hanya cuba untuk keluar dan melaksanakan.

“Kami mempunyai beberapa kesilapan tetapi bagi sebahagian besar perhatian kita adalah untuk terus beraksi dalam kesmua 48 minit itu dan Kami telah mampu untuk terus berbuat demikian dalam Permainan Dua”

ARTIKEL YANG SAMA