CM Punk tewas...

CM Punk tewas dalam penampilan UFC

CLEVELAND, 11 Sept – CM Punk mungkin boleh menggunakan kerusi atau rakan tag-team sebelum ini.

Luar dari gelanggang gusti yang menggunakan skrip, kunjungan pertamanya dalam gelanggang octagon tidak berpanjangan.

Punk, yang juga adalah salah seorang bintang terbesar WWE apabila dia meninggalkannya dua tahun lalu untuk mencuba nasibnya dalam pertarungan, mengaku kalah hanya 2:14 pada pusingan pertama selepas ditumbuk dan dikunci oleh Mickey Gall dalam UFC 203 malam semalam.Punk, 38, berada di belakang kurang dari 10 saat dalam pertarungan itu. Berada di sisi gelanggang octagon, dia tidak dapat untuk keluar di bawah Gall, yang melepaskan beberapa tumbukan di kepala Punk.

Dengan kelihatan yakin dan menyerang bagi penonton yang ramai, Punk, yang kemunculannya ditangguhkan kerana kecederaan, memasuki Quicken Loan Arena dengan lagu ‘Cult of Personality’ dari Living Colour, lagu yang digunakannya selama beberapa tahun dalam litar WWE.

Selepas melangkah masih ke dalam arena lapan sudut itu buat kali pertama, Punk tersenyum ketika dia melihat Gall, petarung welterweight dari New Jersey yang memanggil ahli gusti terkenal itu dan berikrar untuk ‘memusnahkannya”.

CM Punk tewas ke atas Micky Gall di pentas UFC yang merupakan penampilan pertama bekas ahli gusti WWE itu. – AP
CM Punk tewas ke atas Micky Gall di pentas UFC yang merupakan penampilan pertama bekas ahli gusti WWE itu. – AP

Gall menunaikan janjinya, dengan segera merebahkan Punk, yang dilihat dalam keadaan terkejut ketika dia terbaring. Dengan Punk terdedah, Gall melepaskan tumbukan tangan kanan dan menyerang menggunakan lutut dan mengayunkan kedua lengannya, yang menghubungkan dengan tumbukan kencang.

Punk hampir terlepas, tetapi Gall mengembalikan penguasaan dan mengunci kepala pesaingnya seperti dia mahu untuk menghentaknya. Punk tidak mempunyai pilihan lain tetapi untuk menggerakkan tangannya di atas lantai, yang menamatkan pertarungan seperti yang diramal oleh kebanyakan UFC.

“Ya, anda tahu dalam kehidupan anda perlu menentang atau pulang,” kata Punk selepas itu.

“Saya hanya suka untuk mendapatkan cabaran. Ia adalah satu pendakian yang sukar, saya tidak berada di kemuncak malam ini tetapi ia tidak bermakna saya akan menyerah kalah, ia tidak bermakna saya akan pergi ke mana-mana, ia tidak bermakna saya akan berhenti.” – AP

ARTIKEL YANG SAMA