Curry bantu W...

Curry bantu Warriors hampiri rekod terbaik

LOS ANGELES, 31 Mac (AFP) – Golden State Warriors mengekalkan kecemerlangan bagi menetapkan rekod musim biasa NBA semalam dengan kemenangan lebih masa 103-96 ke atas Denver Nuggets.

Stephen Curry mencatatkan 31 mata dan Warriors mengatasi angka berganda, defisit separuh masa kedua untuk mencatatkan kemenangan kelab kali ke-18 musim ini.

mereka hanya tewas tujuh perlawanan.

Klay Thompson memaksa lebih masa dengan tembak 3 angka dari jarak tiga mata dengan masa berbaki 15 saat dalam pengawalan.

Dia mencatatkan 18 mata untuk membantu Warriors semakin hampir kepada kemenangan rekod 72 musim biasa yang pernah dicatatkan oleh Chicago Bulls, 1995-96.

Aksi Curry (30) ketika bersaing pada masa tambahan pada perlawanan yang diadakan di Vivint Smart Home Arena. Warriors berjaya menewaskan Denver Nuggets dengan mata 103-96. – Reuters
Aksi Curry (30) ketika bersaing pada masa tambahan pada perlawanan yang diadakan di Vivint Smart Home Arena. Warriors berjaya menewaskan Denver Nuggets dengan mata 103-96. – Reuters

Golden State perlukan lima kemenangan dalam tujuh permainan terakhir mereka untuk melebihi rekod.

Mereka menamatkan musim dengan perlawanan di tempat sendiri menentang Boston, Portland, Minnesota, San Antonio dan Memphis dan permainan luar di Memphis dan San Antonio.

“Saya telah banyak kali mengatakan dalam tempoh beberapa tahun bahawa saya tidak fikir rekod akan dapat dipecahkan dan masih mungkin tidak,” kata jurulatih Warriors Steven Kerr, yang pernah bermain dalam pasukan Chicago 1995-96.

“Penamatan sukar kami masih menanti dalam perlawanan-perlawanan akhir.

“Untuk menjadi sebahagian kedua-dua situasi adalah satu yang tidak mungkin.”

Gordon Hayward telah mencatatkan 21 mata dan Rodney Hood menambah 20 mata bagi Jazz, yang telah menang lapan dari 10 permainan.

Pasukan Nuggets kini terikat dengan Houston Rockets dan Dallas Mavericks dalam persaingan bagi dua tempat terakhir playoff Western Conference.

ARTIKEL YANG SAMA