Dua kompaun d...

Dua kompaun dikeluarkan

Oleh Hjh Saemah Kepli

SERIA, 27 Dis – Dua pemandu telah dikeluarkan saman kompaun ekoran didapati memandu kenderaan dalam keadaan lampu di bahagian plat lesen belakang tidak menyala.

Kesalahan tersebut merupakan dua kes kompaun yang didapati menerusi operasi pemeriksaan gabungan Balai Polis Sungai Liang dengan Ahli Pengawasan Kejiranan Mukim Liang Lumut, di sini.

Operasi yang bermula kira-kira pukul 11:30 malam itu disertai seramai lapan orang anggota daripada Balai Polis Sungai Liang, dua anggota daripada Polis Keselamatan Padang Minyak LNG, seorang ahli Pengawasan Kejiranan Kampung Lumut 1, tiga orang ahli Pengawasan Kejiranan Kampung Lumut 2 dan seorang ahli Pengawasan Kejiranan Kampung Sungai Liang. Operasi diketuai oleh Pegawai Penguasa Balai Polis Sungai Liang, Inspektor Mohd Sofian bin Haji Kifli. Juga menyertai sama ialah Pemangku Ketua Kampung Sungai Liang, Haji Ibrahim bin Dato Maharaja Setia Dian.

Operasi berterusan mencegah jenayah itu telah dilakukan secara rondaan menggunakan kenderaan di sekitar kawasan Kampung Sungai Liang dan Lumut, selain pemeriksaan melalui sekatan jalan raya dibuat di kawasan Jalan Sungai Liang Tunggulian.

Polis melaporkan tiada kesalahan jenayah dikesan di sepanjang operasi tersebut  yang telah berakhir pada kira-kira pukul 2:30 pagi.

Pemeriksaan turut dilakukan melalui sekatan jalan raya di kawasan Jalan Sungai Liang Tunggulian.
Pemeriksaan turut dilakukan melalui sekatan jalan raya di kawasan Jalan Sungai Liang Tunggulian.