Emery masih m...

Emery masih mahukan David Luiz

PARIS, 8 Sept – Jurulatih Paris Saint-Germain Unai Emery mengakui beliau tidak mahu pemain pertahanan David Luiz untuk meninggalkan kelab ketika juara Perancis itu bersedia untuk melayan Saint-Etienne dalam aksi Ligue 1, esok.

Bek tengah Brazil itu hairan apabila dijual semula kepada bekas kelabnya Chelsea dengan nilai dilaporkan 32 juta pound pada hari terakhir perpindahan, selepas dua tahun bergerak dalam arah bertentangan.

Perlawanan perpisahan dengan jersi Paris menyaksikan dia gagal menyempurnakan sepakan penalti sebelum digantikan pada babak kedua dalam kekalahan 3-1 kepada Monaco sebelum rehat antarabangsa.

Dengan rakan senegara Marquinhos dan Thiago Silva dijangka mengambil kedudukannya, Luiz berkemungkinan kehilangan tempat dalam pasukan, tetapi Emery tidak menjangka sama sekali akan kehilangan seorang pemain yang berpengalaman.

Emery masih lagi sayangkan Luiz dan mahukan pemain pertahanan itu kekal di PSG. – AFP
Emery masih lagi sayangkan Luiz dan mahukan pemain pertahanan itu kekal di PSG. – AFP

“Saya memberitahu beliau bahawa saya tidak mahu dia pergi kerana dia adalah penting. Tetapi jika dia tidak gembira dan beliau berpendapat lebih baik untuk pergi, saya menghormati keputusannya,” Emery memberitahu radio RMC minggu ini.

Luiz kembali ke padang latihan PSG untuk mengucapkan selamat tinggal minggu ini ketika bekas rakan sepasukannya bersedia untuk lawatan Les Verts ke Parc des Princes. Kekalahan kepada Monaco telah meletakkan jurulatih Sepanyol Emery di bawah tekanan dengan PSG kini perlu berusaha lebih keras berbanding ketika ada Laurent Blanc dan Zlatan Ibrahimovic musim lalu yang tewas hanya pada akhir Februari. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA