Empat teratas...

Empat teratas menjadi sukar buat Valencia

BARCELONA, 1 Jan (Reuters) – Valencia sukar untuk layak bagi Liga Juara-Juara musim akan datang ekoran kegagalan 1-0 mereka di Villarreal semalam, menurut jurulatihnya yang baru, Gary Neville.

Bekas pemain pertahanan England dan Manchester United itu dipilih untuk mengembalikan kelab itu semula pada kedudukannya selepas permulaan perlahan pada awal musim tetapi belum meraih kemenangan di bawahnya dalam tiga perlawanan La Liga.

Dua seri dan sekali tewas telah meletakkan mereka pada kedudukan ke-10 selepas 17 perlawanan, 11 mata ditinggalkan Villarreal yang menduduki tempat keempat, kedudukan yang membolehkan kelayakan bagi pusingan awal Liga Juara-Juara.

Valencia juga berdepan ujian teruk menentang pasukan yang berada di tempat ketiga, iaitu Real Madrid pada Ahad ini.

“Jarak besar bagi pembaikan dan saya menumpu pada perlawanan akan datang,” Neville memberitahu sidang media. “Kekalahan itu menyukarkan lagi, tetapi masih ada mata untuk dimainkan.”

“Saya ingin sekali mencari mata tetapi saya juga mencari prestasi bagus. Terdapat tanda-tanda baik menentang Olympique Lyonnais dan Eibar, tetapi hari ini kami menyaksikan sesuatu berlainan kerana prestasi baik selama 45 minit.

ARTIKEL YANG SAMA