Fowler dahulu...

Fowler dahului The Barclays

NEW YORK, 28 Ogos – Rickie Fowler mencatatkan bebas bogey 68, menamatkan dengan birdie pukulan masuk dari jarak 5 kaki semalam bagi mendahului satu pukulan selepas pusingan ketiga The Barclays, persaingan pertama dari empat pertandingan playoff Jelajah PGA.

Fowler mencatatkan sembilan bawah 204 dan menghasilkan pendahuluan tipis ke atas pendahulu 36 lubang dan Patrick Reed dari AS, yang mencatatkan 70 pukulan.

‘Permainan pendek sudah ada di sana bagi saya,” kata Fowler. “Ia adalah menarik untuk melihat sebahagian putts dihasilkan. Saya membuat pukulan yang baik bagi masa panjang. Saya hanya menunggu bagi putter untuk mengejar.”

Pemain itu, 27, berasal dari California mencatatkan tiga kejayaan Jelajah PGA sepanjang kerjayanya, yang dihadirkan selepas mengekori 36 lubang.

Rickie Fowler membuat pukulan di lubang ke-17, kejohanan itu kelmarin. - AFP
Rickie Fowler membuat pukulan di lubang ke-17, kejohanan itu kelmarin. – AFP

Kejayaan terbaru Fowler dihasilkan dalam Duetshce Bank Championship pada tahun lepas, pertandingan seterusnya adalah playoff, di mana dia mencatatkan kemenangan satu strok ke atas Henrik Stenson dari Sweden.

Adam Scott dari Australia mencatatkan 65 pukulan yang mana adalah pukulan paling rendah sepanjang pertandingan itu dan ketinggalan dua pukulan di tempat ketiga di padang Bethpage Black di Farmingdale, New York.

Martin Laird dari Scotland mencatatkan 69 dan ketinggalan satu strok terikat di tempat keempat bersama Emiliano Grillo dari Argentina.

Juara bertahan dan pemain rangking teratas Jason Day dari Australia (70), Justin Thomas (66), Kevin Streelman (67) dan Gary Woodland (68) ketinggalan empat pukulan di belakang di tempat keenam. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA