Fowler, Lowry...

Fowler, Lowry, Matsuyama kongsi pendahulu Phoenix

LOS ANGELES, 5 Feb – Pemain nombor empat dunia Rickie Fowler bangkit semula daripada kekalahan beliau di Torrey Pines selepas berjaya dengan memukul enam bawah 65 semalam untuk berkongsi pusingan pertama Terbuka Phoenix dengan Hideki Matsuyama dan Shane Lowry.

“Saya membuat beberapa perubahan besar, membuat banyak pukulan yang baik. Ia adalah suatu perkembangan yang baik selepas minggu lalu,” kata Fowler selepas pusingan yang termasuk birdie tiga daripada empat lubang pertama di TPC Scottsdale, di mana beliau dipertandingkan pada 10.

Fowler berkata eagle pada parlima-15, di mana beliau memukul sejauh 27 kaki dengan diapit birdie sebelum mengambil dua lagi pukulan.

Beliau menghadkan pusingan dengan birdie pada sembilan.

“Saya tahu saya boleh memukul, tetapi saya terpaksa memukul dengan cara sempurna,” jelasnya.

Fowler, yang berpindah ke tangga keempat di dunia dengan kemenangannya di Abu Dhabi dua minggu lalu, berkata dia menikmati suasana yang suka bergaduh pada kejohanan itu kepada perubahan daripada nada yang lebih tradisional.

“Saya suka minggu ini. Ia banyak tenaga yang baik,” katanya.

Lowry juga dipertandingkan pada 10 dan membenam birdie pada lima daripada sembilan pertama, termasuk rentetan tiga birdie lurus pada 16, 17 dan 18. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA