Furyk tampil ...

Furyk tampil selepas kecederaan

CHARLOTTE, North Carolina, 5 Mei (AP) – Juara 17 kali Jelajah PGA, Jim Furyk dari Amerika Syarikat akan membuat penampilan semula selepas kecederaan pada Kejohanan Wells Fargo minggu ini, di mana Rory McIlroy dalam misi mempertahan gelaran.

Furyk, 45, tidak bermain sejak September lalu berikutan kecederaan pergelangan tangan kiri yang memerlukan pembedahan pada Februari lalu dan banyak yang perlu dilakukannya jika mahu menjamin kejayaan kali ke-10 berturut-turut di Piala Ryder tahun ini.

Dia kini berada di kedudukan 41 di Amerika Syarikat, akan berperanan sebagai penolong kapten.

Tetapi Furyk lebih fokus dalam cuba bermain dengan prestasinya sebelum ini tanpa latihan yang banyak.

“Saya masih mempunyai jadual yang terhad dan tidak dapat ke lapangan golf dan membuat pukulan,” katanya di Quail Hollow.

McIlroy juga tidak sabar bermain selepas tiga minggu berehat, dengan tidak bermain sejak Masters, di mana dia terikat di kedudukan ke-10 dan tidak gembira dengan aspek pukulannya. “Saya rasa ini seolah-olah adalah peluang terbaik saya untuk mendapatkan kemenangan pertama,” kata McIlroy, hari ini.

“Kursus golf ditetapkan dengan baik bagi saya dan ia adalah ujian yang sangat berpatutan. Anda memukul pukulan yang baik dan anda mendapat ganjaran.”

Segala-galanya seolah-olah menunjuk ke arah ini menjadi minggu yang kuat untuk McIlroy.