Graeme catat ...

Graeme catat kecemerlangan Jelajah Eropah

WATFORD, United Kingdom, 18 Okt – Bekas juara Terbuka AS, Graeme McDowell mencatatkan musim Jelajah Eropah selepas penyudah terbaik dalam tempoh dua tahun dalam berkongsi tangga keempat di British Masters.

Pemain dari Ireland Utara yang berpangkalan di Orlando itu mencatatkan pusingan akhir 68 bagi 13 bawah par yang menyaksikannya menamatkan lima pukulan di belakang Alex Noren dari Sweden di padang The Grove ke utara London pada Ahad.

Usaha McDowell, berikutan kekecewaannya tidak layak bagi pasukan Piala Ryder Eropah 2016, adalah yang terbaiknya dalam Jelajah Eropah sejak berkongsi tangga ketiga dalam Kejohanan WGC 2014 di Shanghai.

“Ia adalah minggu yang menggembirakan secara umumnya dan saya berharap saya merasakan selesa dengan sembilan seperti yang saya lakukan didepan sembilan sepanjang minggu, tetapi ia adalah salah satu dari perkara tersebut,” katanya.

Graeme McDowell mencatatkan musim Jelajah Eropah dengan mencatatkan pusingan akhir 68 bagi 13 bawah par. – AFP
Graeme McDowell mencatatkan musim Jelajah Eropah dengan mencatatkan pusingan akhir 68 bagi 13 bawah par. – AFP

“Kadangkala padang golf sesuai dengan mata anda dan tidak sesuai di tempat lain.”

McDowell menambah: “Sembilan bukanlah petikan pertukaran saya minggu ini dan saya tidak beraksi dengan baik. Terutamanya lubang seperti 18, jika saya beraksi dilubang 18 dengan lebih baik sepanjang minggu, saya rasa saya beraksi satu diatas sepanjang minggu, yang mana pada satu lubang di mana Tiger Woods beraksi tujuh bawa par di sini pada 2006 adalah mengecewakan.

“Tetapi ia adalah salah satu dari perkara tersebut, minggu yang hebat.”

Penyudah McDowell itu menyaksikannya melonjak 11 anak tangga ke tangga ke 46 dalam Race to Dubai dan berada dalam 60 kedudukan teratas yang akan bersaing dalam musim penamat Eropah, DP World Tour Championship bermula di Dubai pada 17 November. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA