Harden bawa k...

Harden bawa kemenangan buat Rockets

LOS ANGELES, 18 Dis (Reuters) – Pemain barisan belakang, James Harden mencatatkan 25 mata, enam rebounds dan enam asis, yang membawa Houston Rockets mencatatkan kemenangan 107-87 ke atas Los Angeles Lakers di Staples Center semalam.

Pemain tengah, Dwight Howard menjaringkan 16 mata dan menghasilkan 15 rebounds biarpun mengalami masalah faul sepanjang perlawanan.

Pemain barisan depan, Terrence Jones menjaringkan 16 mata dan pemain penyerang Trevor Ariza dan pemain barisan belakang, Patrick Beverley mencatatkan 13 ketika Rockets (13-14) menamatkan dua perlawanan. Mereka juga menewaskan Los Angeles bagi kali kelima berturut–turut di Staples.

Pemain penyerang, Kobe Bryant menjaringkan 22 mata dan mencatatkan lapan rebounds bagi Lakers (4-22), yang tewas tujuh dari lapan perlawanan mereka. Pemain barisan depan Julius Randle mencatatkan 18 mata dan 10 rebounds, sementara pemain barisan belakang, Lou Williams menghasilkan 14 mata.

Kejayaan Randle membolehkan Los Angeles dengan 81-76 kurang dari tiga minit suku keempat tetapi kejayaan 11-0 berturut-turut dari Houston membolehkan pasukan pelawat mendahului 16 mata. Lakers tidak pernah pulih.

James Harden (dua kanan) dalam salah satu aksinya di perlawanan tersebut. – Reuters
James Harden (dua kanan) dalam salah satu aksinya di perlawanan tersebut. – Reuters

Lakers jelas mengasari Howard dengan perlawanan berbaki 5:21 tetapi pemain tengah itu mencatatkan tujuh dari 12 lontaran percuma.

Rockets mendahului 52-39 pada rehat. Mereka mengehadkan Lakers kepada 34.8 peratus lontaran sementara menghasilkan 40.9 peratus daripada jaringan mereka.

Houston juga mencatatkan tiga pointer, menjadikan enam dari 12 percubaan (50 peratus) kepada tiga dari 12 (25 peratus) bagi Lakers.

Pada keseluruhannya, Lakers menguasai Rockets 42.9 peratus kepada 38.6 peratus.

Bryant memberikan masa yang menarik pada suku ketiga. Dia menyaksikan peminat bersorak dan berdiri selepas melakukan larian dan menghasilkan slam dunk ke atas pemain barisan depan Clint Capela.

Dia menyusulinya dengan lompatan untuk memotong kelebihan Rockets 55-48 pada 8:49 suku ketiga.

Bryant menjaringkan 10 mata dengan 5 dari 6 lontaran pada suku tetapi Rockets mendahului 78-68 menuju ke frem terakhir.

ARTIKEL YANG SAMA