Harman rampas...

Harman rampas pendahuluan Travelers

CROMWELL, AS, 28 Jun (AFP) – Brian Harman melancarkan birdie pada lubang terakhir untuk mencatatkan lima par bawah 65 pukulan kedua berturut dan mendahului satu pukulan ke pusingan keempat Jelajah PGA Kejohanan Travelers.

Harman, yang hanya memenangi Jelajah PGA di John Deere Classic tahun lalu, mengakhiri 54 lubang dengan 14 bawah par 196 di padang golf River Highlands. Dia akan cuba untuk memenangi Jelajah PGA kedua hari ini. Bubba Watson, yang memimpin selepas dua pusingan pertama, mencatatkan 68 pukulan dan jatuh ke tempat kedua berkongsi kedudukan dengan Graham DeLaet (64). Mereka terikat di 13 pukulan di bawah par.

“Memang menyeronokkan untuk bermain dengan Bubba,” kata Harman. “Dia mendahului di Georgia, jadi saya sentiasa memandangnya dengan tinggi. Hebat untuk berada dalam kumpulan terakhir bersama dia tetapi saya akan mendekatinya dengan cara yang sama. Saya akan cuba untuk mendapatkan gambaran terbaik pada setiap pukulan dan membuat beberapa putt.”

Brandt Snedeker membuat pukulan tujuh pukulan bawah par 63 untuk pusingan rendah semalam. Dia melonjak ke tempat keempat di 11 bawah par 199, di mana beliau disertai Paul Casey dan Zach Johnson, yang masing-masing membuat 64 pukulan pada Sabtu.

Chris Stroud (68) satu pukulan di belakang bawah 10 pukulan, manakala Patrick Rodgers (63) dan Sergio Garcia (66) adalah sebahagian daripada sekumpulan tujuh pemain di bawah sembilan par 201.

Harman membuat pukulan pada pusingan ketiga Kejohanan Travelers di TPC River Highlands semalam. – AFP
Harman membuat pukulan pada pusingan ketiga Kejohanan Travelers di TPC River Highlands semalam. – AFP

DeLaet, yang menang tiga kali di Jelajah PGA Kanada tetapi tidak pernah menang di Amerika Syarikat, membuat pukulan dari green pada jarak 278 ela pada lubang ke-15 dan membuat eagle enam kaki putt untuk mencatat 64 pukulan.

Juara dua kali Masters, Watson, yang memenangi Travelers pada 2010 untuk yang pertama dalam tujuh kemenangan Jelajah USPGA beliau, mengetuai dengan dua pukulan selepas setiap dua pusingan pertama dengan skor 62-67 dengan 68 pukulan dalam pusingan ketiga.

“Saya tidak memukul dengan dekat dan tidak membuat sebarang putt,” katanya. “Cuma untuk berada dalam kumpulan terakhir hari ini dengan peluang untuk menang. Itulah yang kami usahakan di sini.”

ARTIKEL YANG SAMA