Hart dijangka...

Hart dijangka mulakan aksi Serie A

MILAN, 9 Sept – Joe Hart dari England dijangka akan membuat kemunculan bersama Torino di Atalanta Ahad ini ketika pesaing bandar Juventus itu melakukan pemanasan bagi perlawanan pembukaan Liga Juara-Juara mereka menentang Sevilla dengan menghoskan pasukan Sassuolo.

Hart, yang dianggap lebihan kepada bos Manchester City, Pep Guardiola, yang melengkapkan perpindahannya ke Torino bagi persetujuan pinjaman semusim minggu lalu.

Ketika Torino dilaporkan akan memberikan peluang kepada penjaga gol berusia 28 tahun itu untuk kekal, Hart meletakkan langkahnya ketika sesi latihan bersama “Granata” semalam.

Namun harapan bagi kemenangan pertama Serie A bagi Hart berdepan dengan kesukaran.

Selepas menjaringkan hatrik dalam kemenangan 5-1 ke atas Bologna, penyerang Andrea Belotti direhatkan selama tiga minggu selepas mengalami kecederaan paha menentang Itali dengan apa yang dilihatnya sebagai panggilan pentingnya.

Dan Torino mengalami satu lagi kekecewaan apabila penyerang Venezuela, Jose Martinez kembali daripada keputusan seri dalam kelayakan Piala Dunia 2-2 menentang Argentina dengan kecederaan paha kanan.

Juventus melayan Sassuolo beberapa hari sebelum melayan Sevilla dan bagi Miralem Pjanic ia adalah langkah pertama mengisikan tempat bekas pemain hebat Juve dan Itali, Andrea Pirlo.

Juventus bersedia mencari pengganti sesuai bagi Pirlo sejak perpindahan pemain veteran itu ke New York City pada tahun lepas, dan Pjanic bersedia untuk membuat kemunculannya beraksi di depan tiga pertahanan Juventus berikutan perpindahannya dari Roma pada musim penutup. – AFP