Hawks kecewa ...

Hawks kecewa tewas lagi

CHICAGO, 29 Mac (AFP) – Jeff Teague mencatatkan 29 mata ketika Atlanta Hawks mengalami kekalahan empat kali berturut-turut ke atas Chicago Bulls semalam, yang menggerakkan francais ikonik itu lebih dekat kepada terlepasnya post season buat pertama kali sejak 2008.

Teague juga menghantar tujuh assists dalam kemenangan 102-100 bagi pasukan pelawat ketika rekod Chicago jauh ke bawah 500 buat pertama kali musim ini, yang meletakkan mereka pada 36-37 dan seterusnya menuju kedudukan playoff Easter Conference.

Musim Bull telah menurun beberapa minggu kebelakangan, dengan pasukan itu tewas 11 dari 17 perlawanan lalu mereka yang mengakibatkan kejatuhan dalam kedudukannya.

Pasukan itu mengadakan rundingan untuk menyelesaikan keadaan pada hujung minggu selepas kekalahan teruk kepada Orlando Magic Sabtu lalu tetapi sentiasa bersaing dalam perlawanan dengan Hawk, yang membuka pendahuluan 15 mata dalam separuh masa kedua.

Pemulihan Chicago menyaksikan mereka meraih mata kepada 93-93 dengan masa tinggal 1:40. Tetapi Atlanta berkumpul semula dan meraih semula pendahuluan dengan lontaran percuma dari Kent Bazemore, Thabo Sefolosha dan Teague.

Jimmy Butler mencatatkan permainan empat mata untuk membawa Bulls kembali kepada 98-97 dengan masa tinggal 19.6 saat, tetapi Hawks bertahan dan empat lagi lontaran percuma dari Kyle Korver dan Teague memeterai kemenangan. Kemenangan menyaksikan Atlanta pulih kepada 45-30 dengan sembilan kemenangan dalam 10 perlawanan terakhirnya.

ARTIKEL YANG SAMA