Hummels beras...

Hummels berasa terima layanan tidak adil

DORTMUND, Jerman, 1 Dis (dpa) – Kapten pasukan Borussia Dortmund, Mats Hummels merasakan layanan yang tidak adil selepas beberapa persembahan hambar sambil mempertahankan beberapa pandangannya yang membezakan diri mereka dengan pegawai–pegawai kelab.

Hummels menghabiskan masa di bangku simpanan selama 80 minit pada Ahad lalu dalam kemenangan liga Dortmund 4-1 ke atas Stuttgart yang hadir selepas dia menjaringkan gol sendiri dalam kekalahan 3-1 di SV Hamburg dan mengakibatkan sepakan penalti yang membawa kepada kekalahan Dortmund pada pertengahan minggu dalam persaingan Liga Europa di Krasnodar.

Hummels memberitahu edisi majalah sukan Kicker semalam bahawa dia menjadi mangsa kempen media, yang berkata: “Saya disalah nilai dan menggambarkan persembahan saya lebih baik dari yang dikatakan sebahagian media.

“Jika saya memenangi lapan tekal dan tewas sekali disebut dan bukan memenangi sekali.”

Pemain pertahanan itu juga berang dengan pengarah sukan, Michael Zorc dan pengurus besar Hans-Joachim Watzke kerana secara terbuka mengkritik rakan sepasukan selepas keputusan seri menentang Darmstadt dan tewas 5-1 kepada Bayern Munich.

“Saya kadangkala mempunyai idea yang berbeza mengenai apa yang anda boleh katakan dan apa yang tidak,” kata Hummels, yang menambah dia boleh menjadi ‘keras kepala.’ Tetapi dia juga berkata “anda boleh bercakap kepada saya. Saya bukanlah seseorang yang menegaskan dengan pendapatnya.”

Hummels juga menafikan laporan bahawa dia bergurau untuk meninggalkan Dortmund dan berkata dia mempunyai hubungan yang baik bersama jurulatih baru, Thomas Tuchel.

“Kami tidak mengalami sebarang masalah. Kami boleh berterus-terang mengenai isu itu dan mendapatkan pertukaran pendapat membina yang akan kami teruskan. Dia adalah salah seorang jurulatih yang terbaik,” kata Hummels.

ARTIKEL YANG SAMA