Kanak-kanak 2...

Kanak-kanak 2 tahun hilang diserang buaya

BERLIN, 15 Jun (dpa) – Seorang kanak-kanak berumur dua tahun yang telah diserang oleh buaya dan diseret ke dalam air di Florida masih hilang pada awal pagi hari ini sebagai polis dan anggota penyelamat meneruskan carian mereka, Orlando Sentinel melaporkan.

Mereka berharap untuk mencari kanak-kanak itu sebelum siang hari, kata Orange County, Sheriff Jerry Demings, sambil menambah “kita tahu kita mempunyai beberapa cabaran di hadapan kita.”

Budak itu dikatakan sedang berehat dengan keluarganya di Seven Seas Lagoon, Disney Grand Floridian Resort & Spa di Orlando apabila seekor buaya menyerangnya.

Bapanya terjun ke dalam air, tetapi gagal untuk mendapatkan kembali anaknya dari haiwan tersebut, yang digambarkan berukuran antara 1.2 hingga 2.1 meter panjang, kata laporan itu.

Ibu bapa mangsa kemudiannya melaporkan perkara itu kepada pihak penyelamat berhampiran sebelum kira-kira 50 anggota penyelamat dari Reedy Creek, Orange County dan Florida Fish dan Pegawai Hidupan Liar bergabung dalam misi pencarian mangsa tersebut.

Seorang pegawai Disney berkata mereka ‘kesal’ dengan apa yang telah berlaku.

ARTIKEL YANG SAMA