Kejuaraan PGA...

Kejuaraan PGA tergendala akibat hujan ribut

SPRINGFIELD, New Jersey, 31 Julai – Kejuaraan PGA tergendala kerana hujan ribut, meningkatkan kemungkinan ia akan berakhir pada Isnin buat kali kedua berturut-turut dalam kejuaraan major dekat Baltusrol.

Jimmy Walker dan Robert Streb yang terikat selaku pendahulu dengan 9 bawah par, hanya 40 minit sebelum bermula untuk pusingan ketiga apabila awan mula berkumpul dan menjadi gelap sebelum siren dibunyikan bagi menggantung permainan.

Lapangan itu dibasahi hujan dan pemain dihantar pulang. Pusingan ketiga bersambung pada jam 7 pagi selepas cuaca kembali pulih. Ramalan cuaca menunjukkan lebih banyak hujan selepas ini.

Menurut PGA, pemain akan kekal bersama pasangan pemain dan akan bermain dengan peraturan yang sama untuk pusingan akhir yang akan bermula seawal jam 8:40 pagi.

Ia sekurang-kurangnya membolehkan kejohanan itu ditamatkan pada petang Ahad, walaupun ia juga bermakna ia ditamatkan sejam selepas kumpulan terakhir menamatkan saingan.

Kevin Kisner melakukan 5 bawah par 65 dan melakukan 54 lubang dengan catatan 5 bawah par 205.

Padraig Harrington juga melakukan 65 dan berkedudukan 4 bawah par 206. Hanya 36 daripada 86 pemain yang berjaya melepasi kelayakan, melengkapkan pusingan ketiga dan 10 pemain masih belum bermula. – AP

ARTIKEL YANG SAMA