‘Kerisauan’ p...

‘Kerisauan’ punca Real tersingkir – Benitez

MADRID, 27 Sept (Reuters) – Jurulatih Rafa Benitez menyalahkan fenomena “kerisauan”di kalangan anak didiknya sebagai punca Real Madrid tersingkir dari kemuncak La Liga berikutan keputusan seri 0-0 di laman sendiri menentang Malaga semalam.

Real tidak menyudahkan beberapa peluang yang terhidang dan menghujani gawang Malaga beberapa kali.

“Apabila pasukan bertahan seperti yang berlaku pada separuh masa kedua, ia menyukarkan untuk mendapatkan ruang tetapi kami menguasai pembukaan,” Benitez memberitahu sidang akhbar selepas pasukan gergasi Sepanyol itu gagal untuk menjaringkan gol di tempat sendiri dalam perlawanan liga buat kali pertama dalam tempoh dua tahun.

“Anda perlu menguruskan perasaan bimbang. Apabila anda melakukan kesilapan, pasukan lain akan mendapatkan kelebihan dengan melakukan serangan mengejut.”

Real sekarang ketinggalan dua mata di belakang pendahulu, Villarreal selepas enam perlawanan, dan satu mata di belakang Barcelona.

Cristiano Ronaldo belum menjaringkan gol dalam tiga perlawanan sejak lapan jaringannya dalam dua perlawanan yang meletakkannya hanya dua gol di belakang kelab rekod 323 jaringan yang dicatatkan Raul.

“Kami merasa bimbang pada minit-minit akhir perlawanan. Dalam tempoh lima minit itu kami perlu lebih bertenang dan mengekalkan bola,” kata Benitez yang mengambil alih pada musim penamat.

ARTIKEL YANG SAMA