Keyakinan diri Eunhyuk semakin meningkat

PENYANYI Eunhyuk dari kumpulan Super Junior mendedahkan dia pernah terfikir untuk menjalani pembedahan plastik namun hasratnya itu dibantah oleh syarikat pengurusannya SM Entertainment.

Eunhyuk berkata, dia ingin mengubah penampilan diri kerana sering menjadi mangsa siber buli yang menghina rupa parasnya.

“Semasa di awal kemunculan bersama Super Junior saya memang tidak berasa yakin dengan penampilan diri kerana sering menjadi mangsa siber buli.

“Ada sahaja tidak kena mengenai diri saya sehingga ia membuatkan saya berasa rendah diri dan ingin melakukan pembedahan plastik.

“Bagaimanapun hasrat itu dibantah oleh syarikat pengurusan saya,” katanya seperti dipetik dari laporan Koreaboo.

Eunhyuk mendedahkan dia pernah terfikir untuk melakukan pembedahan plastik kerana kurang yakin dengan penampilannya.

Eunhyuk mendedahkan perkara itu ketika muncul dalam sebuah program bual bicara bersama anggota Super Junior yang lain iaitu Heechul, Leetuk, Shindong dan Donghae.

Dalam pada itu, Eunhyuk memberitahu SM Entertainment menghalangnya daripada melakukan pembedahan kerana bimbang ia akan memberi kesan buruk kepada wajahnya dan tidak mahu dia menyesali dengan tindakannya itu.

“Mereka bukannya membantah pembedahan plastik tetapi bimbang kesan pada masa akan datang kepada diri saya yang mungkin membuatkan saya menyesal nanti.

“Tetapi saya gembira kerana mendengar kata pihak pengurusan dan sepatutnya menerima diri sendiri seadanya,” katanya.