Kibar bendera...

Kibar bendera negara

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 Jun – Dalam masa 24 jam, Awang Nadzri Harif akan menggalas harapan Negara Brunei Darussalam dalam peringkat akhir Kejohanan Asia di Bangkok, Thailand.

Pada pertandingan kecergasan, Nadzri yang berusia 27 tahun akan bersaing dengan 34 atlet dari rantau ini dalam enam acara selama tiga hari untuk menguji kecergasan.

Ketua jurulatih dan pemilik Reebok CrossFit 673 di Berakas, Michael Mogard, telah menganjurkan lima acara untuk menentukan lima peserta yang akan mewakili bahagian masing-masing hujung minggu ini.

The ‘Korea Throwdown’ di Utara, ‘Downtown Throwdown’ di Tengah, ‘Manila Throwdown’ di Timur, ‘Beast of the South East (BOSE)’ di Brunei untuk Selatan dan ‘Thailand Throwdown’ di Barat dianjurkan sebagai kelayakan untuk atlet dari seluruh rantau untuk mendapatkan peluang jemputan ke peringkat akhir.

Awang Nadzri (kanan) selepas menyertai BOSE bulan lepas dan kini beliau menyahut cabaran di Kejohanan Asia di Thailand.
Awang Nadzri (kanan) selepas menyertai BOSE bulan lepas dan kini beliau menyahut cabaran di Kejohanan Asia di Thailand.

Awang Nadzri yang tidak asing lagi kepada pertandingan serantau mendapat tempat keempat dalam persaingan dengan atlet dari Indonesia, Malaysia dan Guam di BOSE bulan lepas dijemput untuk menyertai acara hujung minggu ini.

Untuk menjejaki prestasi Nadzri dan mengetahui maklumat lebih lanjut mengenai Kejohanan Asia, orang ramai dijemput untuk mengunjungi halaman Facebook, Instagram dan laman web www.asiachampionshipsofficial.com.

ARTIKEL YANG SAMA