Klopp berikan...

Klopp berikan Liverpool kekuatan – Coutinho

LIVERPOOL, 25 Nov – Pemain utama Liverpool, Philippe Coutinho percaya rakan sepasukannya menghasilkan kekuatan mental yang lebih besar di bawah pengurusan Jurgen Klopp ketika mereka bergelut untuk merebut kembali kedudukan teratas dalam Liga Perdana.

Liverpool menghoskan Sunderland di Anfield esok dan kejayaan akan meningkatkan tekanan ke atas pendahulu Chelsea yang menghadapi Tottenham Hotspur dalam sepak mula yang lewat.

Pemain antarabangsa Brazil, Coutinho adalah salah seorang pemain utama Liverpool musim ini dan dia memuji kebangkitan yang diletakkan Klopp dalam skuad itu.

“Pasukan ini biasanya pasukan yang tidak percaya pada diri sendiri,” kata Coutinho, yang pasukannya hanya mampu seri 0-0 di Southampton pada hujung minggu.

“Sekarang pemain merasa lebih selesa dan ini hadir dari jurulatih. Ia adalah sesuatu yang digambarkan di atas padang dan dalam keputusan.

“Saya suka latihan taktikal yang kami lakukan. Terdapat banyak mengenainya. Dia (Klopp) mengajar kami untuk menekan apabila kami tidak mempunyai bola dan meningkatkan tekanan.

“Kemudian kami perlu mengekalkan kedudukan apabila kami memiliki bola. Ia adalah mengenai keyakinan dan mentaliti yang diberikan jurulatih kepada kami.” – AFP

ARTIKEL YANG SAMA