Kompany mungk...

Kompany mungkin tidak sertai City

MANCHESTER, United Kingdom, 11 April (AFP) – Ketua pasukan Manchester City, Vincent Kompany tidak cukup cergas untuk menghadapi Paris Saint-Germain (PSG) dalam Liga Juara-Juara suku akhir kedua semalam, pengurus Manuel Pellegrini mendedahkan hari ini.

Pemain Belgium itu, 30, tidak bermain sejak mengalami kecederaan betis ketika menentang Dynamo Kiev bulan lepas dan perlawanan pertama terlepas minggu lepas di Paris, yang menyaksikan City menjaringkan dua gol di tempat lawan dengan seri 2-2.

Beliau mengambil bahagian dalam sesi latihan pra-perlawanan terakhir City di kompleks City Football Academy kelab itu, tetapi Pellegrini berkata dia tidak akan diturunkan menentang PSG.

“Vincent Kompany tidak 100 peratus,” Kompany berkata pada sidang akhbar pra-perlawanan, sambil menambah bahawa ia adalah “tidak mungkin” untuk dia bermain.

Sementara itu, Nicolas Otamendi pula tidak mengambil bahagian dalam latihan penuh, setelah cedera buku lali dalam kemenangan 2-1 ke atas West Bromwich Albion Sabtu lalu, tetapi Pellegrini berkata dia akan bermain.

“Nico dipintal buku lali ketika perlawanan terakhir,” kata pengendali dari Chile. “Dia sakit, tetapi ia tidak berbahaya.”.

City mara ke Liga Juara-Juara separuh akhir buat kali pertama, manakala juara Perancis PSG menghiasi separuh akhir sekali pada tahun 1995.

ARTIKEL YANG SAMA