LeBron kembal...

LeBron kembali beraksi

LOS ANGELES, 1 Mac (AFP) – Rehat seketika memastikan LeBron James dalam keadaan terbaik, bintang Cleveland itu kembali semalam untuk mencatatkan 33 mata dalam kemenangan Cavaliers bagi NBA 100-96 ke atas Indiana Pacers semalam.

James, yang tidak beraksi dalam kekalahan kepada Washington Wizards pada Ahad lalu, menambah lima rebounds dan empat asis dan Trsitan Thompson keluar dari bangku simpanan untuk menjaringkan mata besar dan membuat halangan utama pada minit akhir bagi membantu pasukan Cavs yang mendahului Eastern Conference menghasilkan dua perlawanan.

“Saya rasa kami menunjukkan sebahagian kekentalan mental malam ini,’ kata James, yang mencatatkan mata tertinggi dari 13 perlawanan pada Februari lalu.

“Terdapat banyak perubahan, banyak persaingan. Mereka mendapatkan momentum lewat suku keempat dan kami mampu untuk mengekalkan kedudukan kami, mendapatkan halangan, membuat sebahagian jaringan dan memenangi permainan.”

Aksi LeBron (23) ketika bersaing dengan Indiana Pacers pada suku pertama di Arena Loans Quicken. – Reuters
Aksi LeBron (23) ketika bersaing dengan Indiana Pacers pada suku pertama di Arena Loans Quicken. – Reuters

Paul George dari Indiana dilihat hadir untuk mengikat perlawanan pada kedudukan 89-89 dengan three pointer dengan perlawanan berbaki 4:46, tetapi ulang tayang pada rehat seterusnya menunjukkan dia tidak melepasi masa jaringan.

Ia meletakkan Pacers dengan pendahuluan satu mata dengan perlawanan berbaki 2:27, dan James menjaringkan dalam permainan untuk meletakkan Cavaliers didepan.

“Ia adalah perubahan permainan di sana,” kata Kevin Love dari Cleveland. “Ia adalah perbezaan besar bagi kami.”

Thompson juga besar. Bermula dari barisan sebelum perlawanan memihak Timofey Mozgov, dia menggantikan Love pada minit akhir dan menjaringkan jaringan dari hantaran James dengan perlawanan berbaki 39 saat, memberikan Cleveland pendahuluan 96-94.

ARTIKEL YANG SAMA