Leicester, So...

Leicester, Southampton terikat seri

LEICESTER, United Kingdom, 3 Okt – Claudio Ranieri menjanjikan untuk memikirkan semula cara dia meletakkan giliran persaingan sukar dalam Liga Perdana dan Liga Juara–Juara selepas Leicester terikat seri 0-0 menentang Southampton.

Pasukan kendalian Ranieri itu tidak mampu untuk menghasilkan semula kadar tugasan yang tidak terhenti yang membawa mereka kepada kejayaan gelaran musim lalu dan mereka berada 10 mata di belakang pendahulu Manchester City berikutan persaingan semalam di Stadium King Power.

Leicester cukup cergas ketika kejayaan Liga Juara–Juara pertengahan minggu mereka menentang Porto, tetapi lima hari kemudian mereka kurang bertenaga ketika Southampton mendominasi permainan buat tempoh yang panjang dan seharusnya mendapatkan tiga mata penuh.

Ranieri mempunyai tugasan ke atas penyelesaian ketika rehat antarabangsa dan dia menyatakan ia mungkin bijak untuk merehatkan lebih ramai pemain berikutan perlawanan Eropah selepas hanya membuat satu pertukaran menentang Saints pada akhir tempoh tujuh perlawanan dalam 22 hari.

Antara aksi pemain dari kedua pasukan ketika bersaing pada perlawanan yang berakhir dengan keputusan seri 0-0. – AP
Antara aksi pemain dari kedua pasukan ketika bersaing pada perlawanan yang berakhir dengan keputusan seri 0-0. – AP

“Saya menyedari mereka bermain lebih baik dari kami dan layak untuk menang,’ kata Ranieri. (Kasper) Schmeichel membuat dua atau tiga penyelamat hebat dan ia hanya menggegarkan tiang gol.

“Bagi kami ia adalah ok, satu mata dan permainan bersih. Sekarang saya perlu memikirkan mengenai bila kami beraksi setiap tiga hari.

“Mungkin ia terlalu baik untuk memberikan sebahagian rehat kepada sebahagian pemain. Saya hanya menukar seorang pemain. Ia tidak mencukupi.

“Ia mungkin jadual. Mungkin kami berlari lebih baik berbanding perlawanan lain kerana ia sukar untuk menghentikan mereka.” – AFP

ARTIKEL YANG SAMA