Lelaki bersen...

Lelaki bersenjata bunuh diri selepas sasar mangsa

DENVER, 29 Jun (AP) – Seorang lelaki bersenjata memasuki bangunan pejabat pusat bandar Denver yang sibuk dan menembak mangsa beberapa kali sebelum menembak dirinya, kata polis hari ini.

Lelaki bersenjata itu ditemui mati apabila pegawai SWAT tiba, kata jurucakap polis, Doug Schepman. Mangsa tembakan merupakan seorang wanita dan kini dalam keadaan kritikal dan menjalani pembedahan di hospital berhampiran.

Schepman berkata lelaki bersenjata telah menyasarkan tembakan kepada mangsa, dan detektif cuba untuk menentukan hubungan antara kedua-dua. Polis tidak mengeluarkan apa-apa nama.

Para pegawai telah menjalani pemeriksaan tingkat demi tingkat untuk mengesan sebarang kegiatan mencurigakan di Pusat Alliance, sebuah bangunan yang menempatkan beberapa pertubuhan alam sekitar dan menyediakan ruang kerja yang dikongsi. bangunan lain telah dikunci, dan orang ramai diminta menjauhi kawasan itu.

Nicole Arnone, yang bekerja untuk organisasi Rocky Mountain Institute di tingkat tiga bangunan berkata, dia mendengar panggilan dan berkata, “Kami mendengar beberapa letupan kuat dan beberapa jeritan, dan saya fikir kita perlu pergi. “

Polis bertindak balas terhadap laporan tembakan di Denver semalam. Polis berkata lelaki bersenjata yang berjalan ke dalam bangunan pejabat pusat bandar Denver yang sibuk itu menembak mangsa beberapa kali sebelum menembak dirinya sendiri. – AP
Polis bertindak balas terhadap laporan tembakan di Denver semalam. Polis berkata lelaki bersenjata yang berjalan ke dalam bangunan pejabat pusat bandar Denver yang sibuk itu menembak mangsa beberapa kali sebelum menembak dirinya sendiri. – AP

“Kami berbincang sama ada untuk menyembunyikan di sudut atau berlari,” Arnone berkata, dan mereka mengambil keputusan untuk melarikan diri. Dia terbau asap dan berfikir ia adalah sama ada kebakaran atau serbuk letupan, katanya.

Jordan Peters, yang bekerja berhampiran dan menikmati minuman kopi sebelah bangunan pada masa tembakan itu berkata dia melihat sekumpulan orang berlari dari kawasan itu.

“Mereka menjerit bahawa ada seorang lelaki dengan pistol, dan terjadinya insiden penembakan,” katanya. “Saya mendapatkan barangan saya dan berlari ke arah yang bertentangan.”

Pusat Alliance terletak beberapa langkah dari pusat membeli-belah pejalan kaki 16th Street di kejiranan Lodo berhampiran pusat transit utama kira-kira empat blok dari Coors Field.

ARTIKEL YANG SAMA