Lelaki mati d...

Lelaki mati dalam kejadian letupan bengkel

SIBU, 27 Jun (Bernama) – Seorang lelaki ditemukan mati dalam kejadian letupan gas di sebuah bengkel servis lori dan kereta di Jalan Ling Dik Kong di sini malamtadi.

Penguasa Kanan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Zon Sibu, Mutalib Rashid berkata mangsa dikenali sebagai Hasmi Belengking, 24, dari Rumah Raweng, Nanga Beguang, Song ditemukan dalam keadaan terbaring tidak sedarkan diri di balik pintu depan bengkel.

“Mangsa disahkan telah meninggal dunia oleh pihak ambulans dan kemudianmayatnya diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata pihaknya dimaklumkan polis yang berada di lokasi bahawa satu letupan telah berlaku dan seorang mangsa telah terperangkap di dalam bengkel itu.

Api berjaya dipadamkan oleh orang awam menggunakan alat pemadam api.

Mutalib berkata sebaik menerima panggilan kebakaran itu pada 10.29 malam, sepasukan sembilan anggota bomba dari Balai Sungai Merah dikejarkan ke tempat kejadian untuk menyelamatkan mangsa.

Sementara itu Ketua Polis Daerah Sibu, ACP Saiful Bahri Abdullah berkatapolis sedang menjalankan siasatan terperinci dari semua aspek bagi menentukan sama ada kematian mangsa terdapat elemen jenayah atau sebaliknya.