Lokasi pertam...

Lokasi pertama serah kunci

TAWAU, 7 Ogos – Tawau menjadi lokasi pertama majlis penyerahan kunci rumah kepada pembeli di bawah program Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) hari ini.

Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa berkata daerah itu mendahului kawasan lain berikutan projek berkenaan siap dua tahun lebih awal daripada yang dijangkakan pada 2018.

Beliau berkata 100 unit rumah di Tawau itu berkeluasan 1,800 kaki persegi dengan tawaran harga tidak melebihi RM300,000 melibatkan pembeli dalam kalangan penjawat awam daripada pelbagai agensi.

“Sepatutnya, majlis penyerahan kunci rumah pertama untuk projek ini dilakukan di Putrajaya pada Disember ini atau Januari tahun depan melibatkan lebih 3,000 unit.

“Namun, Tawau mendahului. Tahniah diucapkan,” katanya kepada pemberita pada majlis perasmian dan penyerahan kunci PPA1M Bandar Sri Indah di sini.

Tan Sri Dr Ali Hamsa (tengah) pada majlis penyerahan kunci rumah pembeli projek Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia kelmarin. – Bernama
Tan Sri Dr Ali Hamsa (tengah) pada majlis penyerahan kunci rumah pembeli projek Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia kelmarin. – Bernama

Mengulas lanjut, Ali berkata pihaknya juga bercadang dan telah berunding dengan pemaju untuk tambahan 200 unit PPA1M di Tawau.

Beliau berkata jumlah pembinaan rumah PPA1M yang di-sasarkan di Sabah adalah seba-nyak 7,000 unit. – Bernama