Lydia Ko di a...

Lydia Ko di ambang juara

CAROLINA UTARA, 22 Nov (Reuters) – Lydia Ko dalam laluan untuk memenangi hadiah besar, mendahului dua strok selepas pusingan ketiga di CME Group Tour Championship di Florida semalam.

Pemain remaja Kiwi kelahiran Korea Selatan itu (gambar atas) mencatatkan tiga bawah par 69 untuk berkongsi tempat ketiga, dua strok di belakang pendahulu bersama Cristie Kerr (66) dan Jang Ha-na (69), yang mencatatkan 11 bawah 205 di padang Tiburon, Naples.

Dengan pusingan akhir semalam pada pertandingan LPGA penamat musim, pemain nombor satu dunia Ko boleh memenangi senarai wang, Pemain Tahunan dan Trofi Vare (bagi catatan perkadaran terbaik).

Paling menguntungkan, dia boleh memenangi pertandingan Race to he CME Global bagi tahun kedua berturut-turut dan mengutip AS$1 juta yang menjadi milik pemenang bagi persaingan mengumpulkan mata sepanjang musim.

Ko mendahului pemain Park In-bee dari Korea Selatan dalam tiga dari empat kategori, Trofi Vare yang satu pengecualian.

CME Group Tour Championship - Round Three

Tetapi Park hanya ketinggalan dua strok di belakang Ko, dan empat dari pendahulu dengan kemenangan di Naples dengan menyatakan hadiah utamanya, jadi Ko belum merancang bagi sebarang ucapan kemenangan. “Saya seharusnya berbanding saya berada dalam kedudukan ini,” Ko, 18, memberitahu wartawan.

“Segalanya boleh berlaku. Jika saya bermain dengan baik, ia mungkin berakhir dengan hari yang bagus di mana saya memegang beberapa trofi. Pada masa yang sama, kerana segalanya berada di depan, terdapat lebih banyak tekanan tambahan.”

Ko melancarkan penguasaan lewat musim dengan tiga kemenangan bermula bulan Julai (menjadikannya enam bagi tahun ini) untuk mengatasi Park, yang mendahului besar dalam Race to the Globe apabila dia memenangi Terbuka British Wanita empat bulan yang lalu.

ARTIKEL YANG SAMA