Merayu di Mah...

Merayu di Mahkamah Timbang Tara

WELLINGTON, 23 Okt (Reuters) – Rayuan Bola Sepak New Zealand ke atas penyingkiran mereka daripada persaingan kelayakan serantau bagi Olimpik Rio tahun depan telah ditolak, menurut Persekutuan Bola Sepak Oceania hari ini. Pasukan lelaki New Zealand bawah 23 tahun dibatalkan dari perlawanan itu pada Julai lalu sejurus sebelum perlawanan kerana menurunkan pemain yang tidak layak.

“Kami kecewa dengan keputusan yang diberikan bahawa kami tidak mematuhi peraturan perlawanan yang disahkan kepada kami sebelum perlawanan, dan interpretasi kami terhadap artikel FIFA yang berkenaan berhubungkait kepada kelayakan pemain,” kata ketua eksekutif NZF, Andy Martin dalam satu kenyataan.

Martin berkata mereka akan mempertimbangkan untuk membuat rayuan kepada Mahkamah Timbang Tara bagi Sukan di Switzerland.

“Keputusan sekitar aksi seterusnya akan dipengaruhi oleh sejumlah faktor termasuk alasan bagi rayuan selanjutnya dan mengharapkan doa dari semua pihak yang berkaitan,” tambahnya.

“Pemain-pemain kami mendapatkan peluang untuk layak bagi Sukan Olimpik 2016 dan kami perlu mempertimbangkan secara teliti semua pilihan yang ada bagi kami bagi menyelamatkan peluang bagi mereka.”

ARTIKEL YANG SAMA