Mercedes-AMG ...

Mercedes-AMG GT S menang ‘Best Driver’s Car’

AFFALTERBACH, 24 Mac – Mercedes-AMG GT S terus meraih anugerah, dan kali ini majalah kereta AS, Motor Trend memilih kereta sport lapan silinder sebagai ‘Best Driver’s Car’.

Dalam pertandingan tahun ini, Mercedes-AMG GT S bersaing dengan sembilan lagi kereta sport lain di trek perlumbaan Laguna Seca, California, di mana ia mudah mencapai masa pusingan terbaik.

“Mercedes-AMG GT S mempunyai kawalan stereng tajam dan paling tepat pernah dirasai di mana-mana kenderaan Mercedes AMG,” kata ketua editor Motor Trend, Ed Loh.

“Ia menjadikan kuasa besar-besaran dari yang padat, teknologi tinggi enjin turbocharged V8. Apa yang kebanyakan kagum pasukan saya adalah bagaimana GT S mampu untuk menggabungkan elemen-elemen ini.

“Ia menghamburkan semua kuasa kuadanya seperti kereta super pacuan semua roda dan begitu mencengkam pada selekoh walaupun dipandu pada kelajuan tinggi.”

Mercedes-AMG GT S yang muncul sebagai pemenang anugerah ‘Car Driver Best’ Motor Trend.
Mercedes-AMG GT S yang muncul sebagai pemenang anugerah ‘Car Driver Best’ Motor Trend.

Dengan catatan masa 1:35.57 minit, Mercedes-AMG GT S bukan sahaja mengetepikan semua pesaingnya di trek perlumbaan legenda Laguna Seca, tetapi kereta keluaran Mercedes ini juga memecahkan tiga rekod tertinggi yang pernah dicatatkan sebelum ini.

Pada akhir siri pandu uji yang panjang dan luas itu, editor Motor Trend membuat kesimpulan: “Kereta sport terbaik yang Mercedes pernah dibina.”

Motor Trend melancarkan anugerah ‘Driver Best Car’ pada 2009, dan telah menjadi salah satu pertandingan paling berprestij di media auto Amerika.

ARTIKEL YANG SAMA