Moreno sertai...

Moreno sertai Manchester City

LONDON, 7 Ogos – Pemain penyerang remaja dari Colombia, Marlos Moreno menyertai pasukan Manchester City dengan kontrak lima tahun, pasukan dari Liga Perdana itu mengumumkan semalam.

Pemain itu, 19, tiba dari kelab Atletico Nacional dan akan menghabiskan musim 2016-17 dalam pinjaman di Deportivo La Coruna, Sepanyol. Dia mencetuskan City untuk membelanjakan 4.75 juta paun ($6.2 juta, 5.6 juta euro).

“City adalah salah sebuah dari beberapa buah kelab terbaik dunia. Ia adalah menarik untuk menjadi sebahagian dari kelab besar. Saya mahu untuk menjadi sebahagian darinya,” Moreno memberitahu laman sesawang City.

‘Pep Guardiola adalah salah seorang pengurus terbaik dunia. Saya rasa dia suka pemain muda dan dia boleh memperbaiki pemain muda dari segi taktikal dan teknikal. ‘Ia adalah menarik untuk bekerjasama dengannya dan menjadi sebahagian dari pasukan hebat.”

Moreno mencatatkan tujuh cap bersama Colombia dan membantu Atletico Nacional memenangi Copa Libertadores pada tahun ini. Dia adalah pemain ketujuh yang ditandatangani oleh pengurus baru City pada musim akhir, berikutan penandatanganan Leroy Sane, Ilkay Gundogan, Nolito, Oleksandr Zinchenko, Gabriel Jesus dan Aaron Mooy.

‘Marlos adalah prospek yang menarik yang sudah berada dalam pasukan kebangsaannya,’ kata pengarah bola sepak City, Txiki Begiristain.

‘Dia seorang pemain yang versatile, masih belajar, tetapi kami percaya dia memiliki masa depan yang luar biasa dalam permainan dan bersama City.

‘Dia menghasilkan dan menjaringkan lebih banyak gol dan seorang pemain bola sepak bijak. Kami gembira untuk menandatanganinya.” – AFP

 

ARTIKEL YANG SAMA