Newcastle kel...

Newcastle keluar dari zon penyingkiran

LONDON, 14 Dis (Agensi) – Newcastle keluar dari zon penyingkiran malam tadi dengan mencipta kekalahan pertama buat Tottenham dalam Liga Perdana sejak permulaan musim ini apabila bangkit daripada ketinggalan untuk menang 2-1 dalam tempoh tiga minit sebelum tamat perlawanan.

Ayoze Perez menewaskan penjaga gol Tottenham, Hugo Lloris di penjuru sebelum wisel penamat selepas pemain gantian Aleksandar Mitrovic menyamakan jaringan Eric Dier pada babak pertama buat Tottenham.

“Mereka menunjukkan watak menakjubkan dengan tingkah laku, usaha, kerja keras,” kata pengurus Newcastle, Steve McClaren.

“Biasanya kami goyah.”

Permulaan bulan ini menyaksikan tugas McClaren berdepan ancaman, tetapi dia kini memastikan kemenangan mengatasi Liverpool dan Tottenham dalam tempoh seminggu.

“Kritikan membawa kami semakin dekat bersama-sama,” kata McClaren. “Anda tahu di Newcastle anda hanya dua hari sebelum berdepan lagi satu krisis…kami masih belum mengalah.”

Newcastle kini sudah berada di atas juara bertahan Chelsea, yang terperosok ke tangga 16 menjelang pertemuan dengan Leicester hari ini.

Tottenham kekal di tangga kelima ketika mereka terlepas peluang untuk mengatasi Manchester United di tangga keempat selepas menamatkan rentetan 14 perlawanan tanpa kalah dalam liga.

ARTIKEL YANG SAMA