Newcastle tid...

Newcastle tidak sabar kembali ke Liga Perdana

LONDON, 14 Sept – Newcastle memberikan QPR kekalahan terbesar mereka di tempat sendiri apabila dua jaringan Jonjo Shevley mengaspirasikan kemusnahan 6-0 di Loftus Road awal pagi tadi.

Skuad Rafael Benitez memberikan amukan di barat London untuk mengekalkan cabaran mereka bagi kenaikan automatik daripada kejohanan itu.

Ayoze Perez, Ciaran Clark, Aleksandar Mitrovic dan Grant Hanley juga menyumbangkan jaringan apabila pasukan itu menikmati kemenangan kelima berturut-turut untuk kekal di tangga kedua dalam perlumbaan untuk kembali ke saingan Liga Perdana Inggeris berikutan penyingkiran pada musim lepas.

Newcastle mula berada di depan pada minit ke-12, apabila ledakan Shevlek melantun kepada Karl Henry dan terus meledak melepasi penjaga gol Alex Smithes.

Mereka kemudian menggandakan pendahuluan mereka pada minit ke-30 apabila Perez menerima hantaran daripada Matt Ritchie dan menjaringkan pada percubaan kedua selepas percubaan pertamanya ditepis oleh Smithes.

Pemain-pemain Newcastle meraikan jaringan mereka dalam perlawanan tersebut.
Pemain-pemain Newcastle meraikan jaringan mereka dalam perlawanan tersebut.

Jaringan kedua Shevley tiba tiga minit pada separuh masa kedua apabila bekas pemain midfield Liverpool itu melakukan rembatan cantik ke tepi atas gawang dari jarak 25 ela.

Clark menjadikan keputusan 4-0 dengan menanduk bola masuk daripada sepakan sudut Ritchie pada minit ke-56.

Sembilan minit kemudian, Perez cuba untuk menyudahkan ledakan ke arah gawang daripada pemain gantian Christian Atsu dan secara tidak sengaja mengumpan bola kepada Mitrovic, yang menyudahkannya dari jarak tujuh ela.

Dan apabila voli yang tidak berhasil oleh Clark pada minit ke-79 jatuh kepada Hanley yang tidak dikawal, dia kemudian terus meledak masuk bola ke gawang untuk melengkapkan jaringan. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA