Pasukan Skuas...

Pasukan Skuasy Brunei bersaing di HK

Oleh Hamidah Ismail

 

BANDAR SERI BEGAWAN, 14 Jun – Pasukan Skuasy Brunei bersaing buat kali pertama dalam pertandingan antarabangsa anjuran Kelab Bola Sepak Hong Kong (HKFC) baru-baru ini.

Pertandingan ini telah diadakan dari 28 hingga 31 Mei 2015 di Pusat Skuasy HKFC di mana pasukan tiga pemain berentap dalam perlawanan round robin dengan pemain diberi nombor mengikut kedudukan mereka. Pasukan Skuasy Brunei diketuai oleh Abang Muhammad Huzairie dengan Awang Muhammad Hafiz dan pemain import Matt Robinson.

Pasukan itu telah digandingkan dengan SCC (Singapura), Pasukan Sukan SEA Thailand HKCC dan HKFC dari Hong Kong. Pasukan itu menduduki tempat keempat bersama dalam kumpulan selepas HKCC tewas 1-2 kepada pasukan lain.

“Ia merupakan satu pengalaman yang sangat sukar tetapi berharga bagi kami terutama saya sendiri.

Pasukan Skuasy Brunei bersama pemain antarabangsa.
Pasukan Skuasy Brunei bersama pemain antarabangsa.

“Saya tidak pernah menentang Thailand, mereka terlalu bagus. Tetapi saya gembira dengan permainan yang lain terutamanya selepas membiasakan diri dengan gelanggang kaca berhawa dingin,” kata Abang Muhammad Huzairie.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Hamid Abdullah (Presiden BSRA) kerana mengesahkan penyertaan kami serta penaja kami Ajwa Kitchen, Cabanna Brunei, Cookies oleh Grams, Chot Fadlie, N & Z Collection dan Cooltones,” katanya.