Perkhidmatan ...

Perkhidmatan baru China Eastern Airlines ke Sydney

SYDNEY, 2 Sept – Perkhidmatan baru China Eastern Airlines dari Hangzhou, ibu kota timur China Zhejiang ke Sydney Australia akan bermula November ini, media tempatan melaporkan hari ini.

Perkhidmatan tiga kali seminggu itu akan bermula pada 16 November, merupakan penerbangan terus lokasi ke-12 yang menghubungkan pelbagai bandar raya China ke Sydney.

Pengarah urusan dan ketua eksekutif Lapangan Terbang Sydney Kerrie Mather berkata perkhidmatan baru itu adalah “berita yang hebat untuk ekonomi tempatan.”

Penerbangan terus dari Hangzhou dijangka membawa lebih daripada 22,000 pengunjung China, yang dijangka menyumbang kepada 88 juta dolar Australia (66.45 juta dolar AS) dalam perbelanjaan pengunjung tambahan setiap tahun, katanya.

Perkhidmatan ini juga menghubungkan ke Beijing, memberikan penumpang yang berkunjung ke bandaraya Cina lebih banyak pilihan.

Mather menyifatkan Hangzhou sebagai “salah satu destinasi pelancongan yang paling popular di China.”

Menteri Perdagangan, Pelancongan dan Acara Utama New South Wales dan Stuart Ayres berkata dalam penghujung Jun 2016, kerajaan negeri telah menerima 639,000 pelawat dari China, meningkat kepada 21 peratus daripada tahun sebelumnya. – Xinhua

ARTIKEL YANG SAMA