Permainan heb...

Permainan hebat Durant tundukkan Hawks

OKLAHOMA, 11 Dis (Reuters) – Pemain barisan depan Kevin Durant mencatatkan triple-double untuk memberikan pendahuluan Oklahoma City Thunder bagi kemenangan 107-94 ke atas Atlanta Hawks di Chesapeake Energy Arena semalam.

Durant menghasilkan 8 bagi 14 dari tengah dalam laluan untuk mencatatkan 25 mata, dan dia menambah 10 asis dan 12 rebound. Pemain barisan depan Serge Ibaka mencatatkan 23 mata dan 10 rebound. Pemain barisan belakang Russel Westbrook menamatkan dengan 23 mata, 10 asis dan enam rebound bagi Oklahoma City (14-8).

Ia adalah kali pertama Westbrook dan Durant masing–masing mencatatkan sekurang–kurangnya 20 mata dan 10 asis.

Pemain barisan belakang, Kent Bazemore diturunkan dari bangku pertahanan Atlanta untuk menghasilkan 22 mata dengan 7 dari 11 jaringan. Pemain barisan belakang Jeff Teague mencatatkan 18 mata bagi Hawks (14-10) tetapi pemain barisan depan Paul Millsap diatasi dengan hanya tujuh mata dalam lapan rebound.

Kevin Durant ketika beraksi di perlawanan tersebut. – Reuters
Kevin Durant ketika beraksi di perlawanan tersebut. – Reuters

Durant meletakkan Thunder 92-83 dengan perlawanan berbaki 6:50 minit pada suku keempat sebelum Millsap melakukan lompatan menjaringkan satu gol bagi merapatkan jurang kepada tujuh mata.

Durant menghasilkan three-pointer dari kedudukan penting, Millsap kemudian mencatatkan tiga dari empat dari garisan sebelum Durant berjaya menambah satu lagi lompatan.

Dengan mengekori kedudukan 97-90, Hawks mendapatkan bola dengan perlawanan berbaki 2:38 minit tetapi Bazemore terlepas percubaan tiga mata dan Thunder merampasnya, yang membawa kepada lompatan dari Ibaka.

Selepas satu lagi halangan barisan belakang, Durant menguasai permainan apabila mendapatkan lontaran dari Westbrook dan melakukan dunk bagi membolehkan Oklahoma City keselesaan 11 mata dengan perlawanan berbaki 1:40 minit.

ARTIKEL YANG SAMA